sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Våfflor

Kategori: Allmänt

Dagen började tidigt idag. Redan innan 6 började Wilmer vakna till liv 😵 Han var dessutom vaken 3 gånger innan dess så det blev inte mycket sömn för min del. Han sover otroligt oroligt numer, undrar vad det är som stör honom så? Jobbigt att inte veta... 

Men är man uppe med tuppen så får man å andra sidan mycket gjort! 👍🏼 Vid 10.30 hade vi avverkat frukost, disk, bäddningen, påklädning, hämtat Niklas på jobbet och handlat. 


Vi åkte bort till Mimmi sen där vi åt våfflor och drack kaffe. Mums! När vi kom hem var jag superladdad för en bärs ute i solen, men blev allt lite besviken. Solen doldes ju av nåt jäkla moln-sol-dis?! What?! Ölen fick jag ändå, men blev ju frusen på kuppen... 


Åt ihop med Erika och Emil och sen blev jag så trött att det blev soffläge resten av kvällen. Wille somnade på soffan och jag och Almisen la oss nu vid 21.30. Niklas drog ner till stan för att möta upp en kompis så jag kände att jag lika gärna kunde lägga mig tidigt... vi ska ju ändra klockan i natt med, vilket innebär en timme mindre så kan behöva lägga mig tidigare. 

Helgen är här!

Kategori: Allmänt

Har krupit ner i sängen nu och mina ögonstenar sussar sött. Alma här bredvid mig och Wilmer i sin säng. Niklas jobbar natt så då brukar jag låta Alma sova i våran säng. Lite mysigt för mig med ju 😊


Vi har haft fredagsmys med godis och lets dance. Alma älskar lets dance. Ja hon älskar ju all dans så klart att detta är ett program för henne 👌🏼 Hon klär på sig en av sina fina klänningar och sen dansar hon när paren dansar, efteråt ska vi applådera och fråga henne hur hon tyckte att det gick och hur det känns. Ha ha! Underbara unge! ❤ 

Wilmer har sovit sen 18.30 på soffan, men har sovit sååå oroligt 😩 Hoppas att han sover bättre i sin säng nu...Nu går mina ögon i kors! Det har varit en lång dag. Har jobbat mellan7-14.30 och sen var det Niklas tur att åka direkt till jobbet när jag slutade... 


Godnatt 😴

Vårfeelings och löprunda

Kategori: Allmänt

Jojjomensan, jag fick väl till den där löprundan i morse! Ett varv rund pickesjön vilket slutade på 3,45 km. 1 km mer än förr veckan. Jag vill öka på sakta, men säkert. Idag kändes det så mycket lättare än förra veckan, hade kunnat springa lite till, men som sagt, sakta, men säkert... När Wilmer somnat i vagnen så gjorde vi en storstädning av bilen. Så skönt! Luktar gott och allt grus är borta... 

När vi hämtat hem Almisen från dagis så blev det mellanmål ute i det fina vädret. Underbart ju! 

Trött mamma

Kategori: Allmänt

Vi var på Bvc igår med lilleman för 5-månaderskontroll. 7658 g och 66 cm. 

Det var även dags för vaccination igen. Inge kul när man måste hålla fast sitt barn och de sticker sprutor i de små låren, men det är ju ett måste. 

Det gick iaf bra, men han hade nog lite ont på kvällen för han sov jätteoroligt och skrek till och från i sömnen. Gav honom lite alvedon och sedan sov han lite bättre. 

Jag är dock trött som jag vet inte vad idag. Willes oroliga sömn och sen kom Alma vid 4 i morse och kröp ner, vilket inneburit knök och bröt. Men, men, bara att hinka kaffe så man piggnar till! 


Niklas är ledig idag så jag ska försöka få till en löprunda. Vi ska även tvätta färdigt, slänga skräp och städa bilen... riktigt roliga saker.. not! 

Rockat sockorna

Kategori: Allmänt

Idag har vi rockat sockorna minsann. Alma tyckte det var jättekul och kom ihåg att vi gjort detta tidigare.

"Varför har vi olika strumpor på oss då?" Frågade jag Alma innan hon skulle åka till dagis. 
"För att det är snyggt och bra med olika..." 

Och så är det ju. Olika är bra. Vi är alla olika, på ett eller annat sätt, men alla är vi lika bra och lika värdefulla. Det vill jag att mina barn ska ha med sig hela livet. 

Babysim

Kategori: Allmänt

Igår började vi på babysim med Wilmer. Vi gick aldrig på det med Alma och eftersom hon, än idag, är lite "rädd" för vatten och ex ogillar att tvätta håret och få vatten i ansiktet så tyckte vi att det var extra viktigt att gå med Wilmer. Han har i ofs redan visat sig "orädd" - säger inget om han får vattenstänk i ansikte och ögon, älskar att bada i baljan och börjar sprattla direkt när man sätter på kranen. 

Så igår var det dags. Iklädda våra nyköpta badmössor äntrade vi den varma bassängen på rehab. Ha ha! Om han gillade det? Han ÄLSKADE det!! 


Så fort han kom i plaskade han för fullt, skvätte ner både oss och sig själv. De andra bebisarna var liksom liiite lugnare... Hahaha! Då det här kommer nog bli kanonbra för honom.  

En produktiv dag

Kategori: Allmänt

Wilmer har numera börjat vakna vid 5.30-6 på morgonen. Men vi ska inte klaga, han somnar runt 19 på kvällen och vaknar oftast inte förrän vid 3-4 för mat och ny blöja innan han somnar om en stund till. Efter att Niklas lämnat Alma på dagis så begav vi oss till byttorpssjön. Jag sprang (!!!) ett varv, 2,2 km och sedan promenerade vi ca 3 km till. Härligt! Det känns minsann i benen nu...


Wilmer tyckte nog det var skönt, för han slog på stort och sov i nästan 3 timmar. 

Åkte en sväng till getäng och tvättade av bilen med. Välbehövligt!!

När Alma kom hem blev det mellanmål och lek. Wilmer somnade innan 19 och vi har haft popcorn-mys i soffan nu, jag, Alma och Niklas. Så mysigt! 

Matvraket

Kategori: Allmänt

Brr, va kallt! Jag och barnen har myskväll medan pappan jobbar tills imon bitti. Kvällsmat, bad, tänds ljus och barnprogram. Wille har redan somnat framför tv:n efter en portion gröt och 80 ml ersättning. Han kan minsann äta den killen!! Började med små smakskedar när han blev 4 månader, men har innan dess låtit honom smaka lite på fingret av det mesta vi ätit. Han har knappt grinat illa en endaste gång, inte ens till turkisk yoghurt. Ha ha! Det här kommer bli ett matvrak det... 

När han började vakna minst 3 ggr/natt igen för att äta så tyckte Bvc-sköterskan att vi skulle introducera gröt på kvällen. Sagt och gjort, men han har ändå vaknat på natten flera gånger och velat äta. Fram tills igår då vi gav honom ersättning efter gröten. Då sov han mellan 7-02 och sen ända till 5.30. Mycket bättre! 

Och gröten smetas ut överallt! Haha! Vi får rengöra både näsborrar och ögon efteråt. 

Nu håller jag tummarna för att vi får ytterligare en bra natt...