sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Första klippningen

Kategori: Allmänt

I början av december var Alma hos frisören för allra första gången. Jag har ju klippt henne lite med känna mellanrum, men nu insåg jag att det var dags att klippa bort det där rufsiga, småslitna bebishåret. 


Världens duktigaste Alma som satt så still hela tiden. Och ni skulle bara veta hur stolt och nöjd hon var efteråt! 
Närmsta tiden efter klippningen fick vi knappt röra hennes huvud eller hår. 

-"Men sluta! Akta mitt nya hår som tjejen har gjort så inte det går bort!!"

Ha ha ha! Jag fullkomligt älskar alla dina roliga, knasiga, finurliga, gulliga och ärliga kommentarer, Almisen! 

Knapert med tid & nytt år!

Kategori: Allmänt

Hoppsan vilket långt uppehåll det blev härifrån! Har verkligen inte haft tid, men nu kände jag faktiskt att jag ändå saknat det... 

Det har hänt en del sen sist... 

Vi har äntligen fått hjälp med Almas hosta. Fick träffa en ny läkare på vårdcentralen som direkt konstaterade "förkylningsastma". Puh! Vilken otrolig lättnad! Hon fick inhalator som skulle tas 6 ggr upp till 3-4 ggr/dag samt ett pulver som vi skulle blanda ut i maten och ge inför natten i 28 dagar. Det var tufft för Almisen minsann. Såå många tårar först där på vårdcentralen där hon skulle "akut-behandlas" och sedan även hemma när det var dags för inhalationer stup i kvarten. Men med mycket mutor, heja-rop, peppning och tålamod så tog hon slutligen inhalationerna själv. 


Våran duktiga tjej! Vi sa att tomten kommer med extra stora paket till de barn som är duktiga och tar sin medicin (tänk va hemsk man är egentligen!!) 
Så på julafton kom tomten med ett jättefint leksakskök till Alma ifrån ikea. Mycket uppskattat! 


Vi hade en bra jul. Dock hann vi vara lite krassliga både innan, under och efter jul. Strax innan Alma skulle gå på jullov så hade de haft ett troligt fall av magsjuka på dagis. Dock inte just på hennes avdelning... Vi beslutade då att Alma fick stanna hemma de två sista dagarna, ifall ifall. På fredagkvällen var vi bjudna ner till grannen/hyresvärden och 1 timme innan vi ska gå dit så spyr Alma. Panik! 

Niklas fick gå ner själv, jag fick assistera Alma med hinken i några timmar, fick upp lite mat som jag lyckades trycka i mig som hastigast innan hon vaknade och spydde igen... Så det blev bara till att ställa in våran planerade V75-lördag dagen därpå då Alma skulle varit hos Ninni och Oa och vänta ut skiten. Sååå tråkigt! Alma kräktes inte mer efter den gången på kvällen där, men både jag och Niklas satt och väntade på att vi skulle bli dåliga med. Men ingenting. Som väl var. Men inne satt vi minsann heeela helgen för att vänta ut timmarna som måste passera. 

Niklas blev kass dagen innan jul. Förkyld och ont i halsen. Och det höll minsann i sig! På juldagskvällen blev jag dålig. Ont som bara den i kroppen, feber, frossa och en sådan fruktansvärd ledvärk! Hela Annandagen låg jag och likaså Niklas... Blä! 

Nu är vi förkylda igen. Men inte Alma! Skönt det i alla fall... 

Nyår firade vi ihop med Pär, Sabina och Nellie. 3-rätters, bubbel och trevligt sällskap. Alma och Nellie hade eget litet bord där det serverades makaroner och korv till två små busar som knappt hann tänka på mat.  


Får uppdatera mer imorgon, måste försöka sova bort den här nedrans förkylningen. Imorgon börjar jobb-helgen. Känns sådär just nu faktiskt, men håller tummarna för en bättre dag imorgon.. 

Natti natt