sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Spelkväll

Kategori: Allmänt

Vi har fått dille på att spela "Wallstreet". Typ som monopol, men mycket roligare! 

Förra helgen var vi hos Sabina, Pär och Nellie. Efter några strömavbrott och nattning av barnen så spelade vi för fulla muggar! Så roligt! 
Och herrejösses va det blåste och stormade! Alma vaknade och sa "ja ä jädd mamma". Så jag fick ligga och hålla om henne så att hon fick sova. Lill-fisen! 

Alma och Nellie röjde, lekte och busade för fulla muggar. Så kul att dom har roligt ihop! Blåmärken och muskelvärk

Kategori: Allmänt

Dålig uppdatering så här i början av året... Har fullt upp med att komna in i vardagsbestyren igen. Men samtidigt är det skönt. Rutiner och vardag. 

Jag och Alma inledde inte det nya året särskilt bra. Jag trampade snett i trappen när jag bar Alma och vi åkte framlänges ner för halva trappen. Alma klarade sig bra ändå, slog i huvudet litegrann, men blev mest bara rädd. Jag däremot fick brännsår och svullna knän, sträckningar i typ alla muskler i hela kroppen ( trots att de nu inte är så många i just min) blåmärken och stukad handled och fotled. Men tur i oturen! Det hade kunnat gå så mycket värre! 

Var i alla fall på vårdcentralen och blev övertittad och hemskickad med ordinerad vila och diklofenak. Nu är det bättre, bara några fingrar som spökar. 
Lite svullet, stelt och värk! 

Får ringa vc på måndag för att få det kollat... 
E2go

Kategori: Allmänt

Jag har haft turen att få buzza E2go som är en app med ljudböcker och böcker i mobil och surfplatta. 

Jag har hittat ett nytt sätt att koppla av på kvällen och somnar mkt fortare med ljudboken i öronen... Skönt att slippa lampa och bara kunna ligga och slappna av. Också perfekt när man är småbarnsförälder och tiden för böcker inte riktigt prioriteras... Spelkväll

Kategori: AllmäntI måndags kom Nellie, Sabina och Pär och hälsade på. Vi åt tacos, tjejerna lekte och busade och slutligen spelade vi "The wallstreet" när barnen väl somnat. 


Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Ja då var nyårsfirandet överstökat det med. Såå skönt! Mamma, Astrid, Elsa och Jannica kom hem till oss. Det blev en riktig tjejkväll då både Magnus och Niklas jobbade. 


Finns ju olika varianter av 3-rätters. Våran bestod av lite ost och kex till förrätt. Lite sådär lagom stressat. Alma tog kex efter kex, tog nåt bett, lade ifrån sig det och riktade in sig på nästa. "Kan själv" är ju det som gäller här hemma nu så givetvis skulle hon även smöra sina kex helt själv. Vilket egentligen gick jättebra, fram tills att hon stoppade smörkniven i munnen... Ha ha! 

Varmrätten bestod av köttbullar, makaroner och köttspett till barnen och potatisklyftor, kyckling, sås och sallad till oss vuxna. Mycket gott, men kanske hann den bli något kall innan vi fick i oss den. Alma åt som en häst, 2 portioner mat och typ 6 penrich-bitar. 

Efterrätten satte vi i oss i ett nafs! Fruktsallad, glass och citronkvarg. Mums! Sen var barnen trötta och Astrid och Alma somnade. Elsa kämpade dock på och lekte vidare för sig själv. 

Vi fick en liten paus från det att barnen somnat, tillslut även Elsa, fram till strax före 12-slaget då Alma och Astrid vaknade igen. Alma älskade raketerna som smällde överallt! "Pang, mamma! Massa, massa, där och där". 

Så jag och Alma fick stå på balkongen med tröjor och filtar och titta på alla fyrverkerier. Mysigt! "Asta, hom, dä ute" sa Alma till Astrid i ett försök att få med henne ut också... Ha ha ha! 


Tack för en mysig nyårsafton! 

Nu blickar vi fram mot ett, förhoppningsvis, fantastiskt 2015! 

Pulkaåkning

Kategori: Allmänt

Det var ju kul med snö! Så länge den fick vara... 

Alma var inte direkt överförtjust. Skrek om hon ramlade i snön, men tyckte det var ganska okej att åka lite pulka. En stund i alla fall! 
Våran lilla goding! 

Streaplers har ju förresten släppt ett eget vin. Det var vi ju givetvis tvungna att prova! En låda med 6 flaskor beställdes - 3 till mamma, 3 till mig och lådan till Alma. "Mamma, Bobbo!" utbrast hon när hon fick se lådan. Bobbo är hennes egna ord för just Streaplers och eftersom hon kan sin sak så kände hon igen loggan direkt när hon såg lådan! 


Det kommer bli en dans-brud av henne med! Härligt tycker jag! 

Verkar som att det finns annat också som gått i arv... 


Ut med ALLA skivor på golvet! Precis som mormor och mammas morbror.