sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Vårfina dagar!

Kategori: Allmänt

Vilket härligt väder! Det spritter i kroppen och man kan tycka att det ger energi, men jag är såå himla trött! Men det kanske är luften och all tid man spenderar utomhus som får orken att tryta...

I helgen hade vi möhippa för Jannica. Det blev verkligen lyckat!! Tror kanske att den tog rejält på krafterna med... Återkommer med en sammanfattning av denna dag... 

Igår tog vi en promenad ner till Ramnasjön ihop med Nonno. Vi packade med oss kvällsmat som vi mumsade i oss i kvällssolen, Alma matade fåglarna och gungade för fullt! 


Så himla mysigt! När det är så härligt vill man ju liksom inte gå in... Man skulle kunna va ute hur länge som helst! 


Idag har större delen av dagen spenderats utomhus. Lek i sandlådan, hängt tvätt på tork, lunch och mellanmål i solen och en promenad med dockvagnen upp till skogsbrynet där vi plockade många fina vitsippor! 

Nu slappar jag och Almisen ikapp här i soffan och jag är inte så säker på att det är hon som somnar först... 


Dans och 7 rätt

Kategori: Allmänt

Söndag igen och det är dags att ladda för en ny vecka. Vi är redo för dagis och vardagsrutiner igen! 

Det har varit en mysig helg. I fredags åkte Alma till Ninni och Oa. Då passade vi på att städa och tvätta bilen efter att pappa bytt däck och olja. Så skönt! Nu är det så fin och ren! 

Alma var med Ninni i Knalleland och busade

Jag och mamma drog iväg på dans vi. Tog igen lite missad dans-tid sen i påskas... Medelåldern var ju något hög, men så länge gubbarna kan dansa så är det lugnt. En gubbe sa till mig:

- "Du har ett så sött ansikte! Åh ditt hår, det är så härligt svall i det... Många kvinnor har ju hår som står åt alla håll, men ditt följer med så härligt när du dansar, det är så fylligt på nåt sätt". 

Ha ha! Jag dog av skratt där ett tag. Söta lilla gubbe! Tur jag får åka på "gubb-dans" emellanåt och stärka mitt självförtroende... 


Vilket ljuvligt väder det var igår! Jag promenerade fram och tillbaka till stan och bara njöt av värmen... Hämtade Alma på e.m och sedan blev det lite mat och Sangria med mamma, Erika och Tina. Niklas jobbade natt och Emil kom förbi lite senare... 

Idag står träff med Zetterqvist/Gustafsson på schemat. Alma ser fram emot att leka med "Attid och Elta" (Astrid och Elsa). För våran del blir det lite planerings-fix inför Jannicas och Magnus bröllop i Maj. 


Igår fick vi 7 rätt på hästarna! Så jäkla gött! 

Magsjuka

Kategori: Allmänt

Påsken blev inte riktigt som planerat. Förra lördagen började Alma spy här hemma innan jag skulle till jobbet. Sen lugnade det sig, men började igen natten till måndag.. I tisdags kom Niklas hem och mådde illa och hade ont i magen. Han kräktes och blev liggande hemma hela onsdagen. 

Ett par timmar innan Alma skulle till dagis så fick hon diarré. Och på kvällen kräktes hon igen så jag fick åka hem från jobbet. 

Då började även jag må dåligt. Illamående och ont i magen. Slutligen kräktes även jag natten till torsdag. Jag var helt utslagen hela torsdagen, såå trött och yr! 

I fredags mådde vi alla bättre, men på kvällen började Niklas må illa igen och fick diarré. Det höll i sig igår också och då avslutade Alma kvällen genom att kräkas igen. Vilken soppa!! 

Så nu ligger vi 3 här utmattade på sofforna, vet inte om vi vågar äta eller röra oss... Är så trött på skit, spyor och magont nu! Och trots att inte jag spytt sen i onsdags natt så är illamåendet inte helt borta, matlusten är fortfarande puts väck och det känns som om jag hade kunnat sova i en evighet... 

Alma var  i alla fall ute på äggjakt igår och deltog även i påskparaden nere i stan. Finaste påskkärringen!