sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Journatt

Kategori: Allmänt

Ligger på jobbet, i jourrummet, och ska sova... Lite konstigt känns det allt. Massa nya ljud som man typiskt nog ligger och lyssnar på... Lyhört är bara förnamnet! 

Är jättetrött egentligen och jag hoppas jag kommer somna fort. Jag behöver varje minut av sömn jag kan få!!! Den här förkylningen har tärt på mig. Den är egentligen inte nån värsting-förkylning, men att gå runt och känna sig halvdan och seg, det är nästan värre! Hosta, snor och muskelvärk! 

Slutar 9.15 imon bitti! Då är det helg! Göttit! Och mindre än 5 timmar tills jag får hämta min lilla goding på dagis! Märkligt att inte ligga och knö bredvid henne i natt... 


God natt! 

Zombie-morsan

Kategori: Allmänt

Trött som en zombie på morgnarna. Per automatik ordnar jag välling, byter blöja och klär på Almisen. Medan hon kikar barnprogram på tv och dricker välling förbereder jag kaffe - En trött morsas givna dryck!! 

Snabb-dusch, påklädning och lätt sminkning. Rafsa ihop det som ska med till dagis och jobb. Ut till bilen och iväg... 

Jösses va tiden susar iväg där på morgonkvisten!! 

Förra veckan var Alma jätteledsen när jag lämnade henne på dagis. Men det gick över ganska snabbt och sedan hade det varit bra resten av dagen. 


Det är en desto lyckligare och gladare liten tjej som kommer rusande mot en när man kommer för att hämta henne. Underbara unge! Då pussas hon på munnen, klappar mig på kinden och sedan ska vi hålla handen hela vägen till bilen. När jag satt fast henne bak i bilstolen och ska stänga dörren skiner hon återigen upp och säger "Maammaa". Då blir man såå varm i hjärtat! 


I torsdagskväll blev jag sjuk. Ont i kroppen och halsen. Det har hållit i sig hela helgen och igår bröt förkylningen ut. Är hes som en kråka dessutom! Usch och fy! Man blir ju inte direkt piggare av den här skiten... Men det är väl bara att vänja sig. 

I lördags härjade Alma runt bland äppelträden i trädgården. Hon älskar "Päpple"!! 


Det blev givetvis också lek i sandlådan! Nej, nu är det dags att sova! 5.30 ringer klockan imon! 


18 månader senare...

Kategori: Allmänt

Det ska bli skönt att dra igång nu - Vardag, rutiner, dagis och jobb!

Sista dagen hemma med Almisen idag. Jag börjar jobba på onsdag, men hon ska till dagis en stund imorgon ändå för att det inte ska bli så lite tid den här veckan. 


Lite vemodigt ändå. It's over liksom. Aldrig mer föräldraledig med Almisen. Det har varit en underbar ledighet (om man nu ens kan kalla det ledighet), men också krävande och uttröttande. Men mest av allt så undrar jag vart fasen de här 1,5 året tog vägen? Min underbara lilla goding! Du har hunnit bli så stor! Du äter själv, pratar, leker, springer, härmar, sjunger, förstår och visar så mycket känslor. Det är fantastiskt va de små liven utvecklas fort! 

Och dina pussar, de är dom bästa pussarna i hela universum! När man frågar om man kan få en puss så flinar du ditt allra busigaste flin, lutar dig mot en och stänger munnen... Men ibland, eller rätt ofta, så bara älskar du att sträcka ut hela tungan så att man får sig en riktig blöt en...