sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Morsdag

Kategori: Allmänt

Vi promenerade bort till mormor i söndags eftermiddag. Mamma bjöd på pizza och fika. 

Vi uppvaktade mamma med ett fint halsband. 

Åh jag fick ett par coola brallor av min lilla goding! Men det bästa av allt var nog kortet med hennes första och egna signatur! 


En helg i Rottne

Kategori: Allmänt

I fredags satte vi kurs mot Rottne och familjen Yngberg. Fullpackad bil är bara förnamnet... Och den minsta av oss hade mest packning! Jag och Almisen satt tryggt där bak. Hon sov drygt 1 timme av resan, men sen var det inte helt enkelt att underhålla vildingen som bara ville ta sig loss...


Vi var inne i Växjö en sväng på lördagen. Flertalet jippon i stan, ballonger överallt så Alma var alldeles tokig! Hon älskar ballonger! Tillslut fick hon en och blev jätteglad! 


På kvällen blev det grill, spel, musikquiz och Alma tog sig en dans med Helen. 

Hemresan gick bättre.. Alma sov hela bilfärden hem! 

Tack för en mysig helg morbror med familj! 

Picknick och grillkväll

Kategori: Allmänt

Var på årets första picknick i fredags. Jag, mamma och Alma packade ihop oss och åkte ut till Almenäs. Åt pastasallad, drack kaffe, lekte och busade. 
På kvällen träffade vi familjen Falkenström (och respektive). Det goa vädret hade ju återkommit så vi grillade, drack bärs och gottade oss på deras altan. Sen styrde Linda upp lite kubbspel... Men det var minsann inte lätt med både busig vovve och busig Alma... Ha ha! 

Vattenpölar!

Kategori: Allmänt

Det pratas om att det fina vädret återvänder nu till helgen... Jag behöver sol!!! Behöver ladda upp batterierna så man blir lite piggare. 

Alma har varit förkyld och det har inneburit sämre sömn och mycket tårar. I måndags kände även jag och Niklas oss halvkassa så nattningen av Alma vid 20.30 slutade med att vi stensov alla tre. Jag vaknade till vid 22-tiden, gick upp och släppte ut katterna och borstade tänderna sedan kastade jag mig i säng igen. Det var så skönt! Och trots att Alma vaknade väldigt många ggr under natten och att jag ändå var jättetrött på morgonen så var det så otroligt skönt att få sova så många timmar... 

Nu är förkylningen vips borta! Det är det enda som gäller - Sova och dricka! 

I måndags gick vi ut en sväng trots allt. Alma ville ha på sig sina gummistövlar och gick även och hämtade mina. Gullunge! 


Vi hamnade i ramnaparken där vi matade fåglarna, gungade och plaskade i vattenpölarna. Det var riktigt, riktigt roligt med vattenpölar! Alma provsmakade även sanden i sandlådan... 
Sen var hela vagnen full av sand och Alma likaså! 

Busungen Nr 1 - Alma!!

Kategori: Allmänt

I lördags hade jag en riktig genomgång här hemma. Jag städade, tvättade, röjde, rensade och plockade i ordning. Givetvis med hjälp av min fantastiska mamma som både underhöll Alma och hjälpte till. 

Det var så skönt att gå barfota på golven sen, utan att få smulor och diverse skit under fötterna. 

På kvällen hade jag, mamma och Jenny mellomys med ostbricka och vin. Fina grejer det! Alma sussade gott och Niklas var iväg på annat håll. 
Igår började både jag och Alma känna av en förkylning. Jag hoppas inte att det blir nåt utav det... Jag var jättetrött och Alma var hur busig som helst!! 

Hon röjde runt här som en virvelvind, pillade på ALLT! Öppnade luckan till kakelugnen, pillade på dvd-spelaren och körde fast skivorna där i, slängde ner nyvikt tvätt på golvet, höll på att dra ner sin nya cd-spelare i golvet, klev in i kylen, plockade ur kylen, la sig på Selma i kattkorgen, hällde ur hela sin tallrik med soppa, plockade ur sin garderob, slängde ut kläder på balkongen, rev sönder en bok, ja, listan kan göras lång... 

Och det var ingen tipp-topp dag för hennes mamma som var trött, mådde halvkasst och som inte alls hade det där tålamodet som krävs. Jag bröt ihop framåt kvällen när jag för femtielfte gången låg och torkade på golvet... 
Idag har jag samlat styrka och vi hoppas på en bättre dag. Gillar inte att det ska regna så hela tiden, hade behövt gå ut och rasta av det lilla livet... 

Vi har haft mysmorgon på madrassen framför tv:n nu. 
Full rulle!

Kategori: Allmänt

Klockan är runt 22.30 och jag har precis krupit ner bredvid mina hjärtan. Den minsta av dom har nämligen hållit sig vaken hela kvällen, fram tills för en kvart sedan. Ingen myskväll för mamma och pappa utan mig, måste hon ha tänkt. 

Och även om hon är den goaste och sötaste i hela världen så hade jag sett fram emot att ligga i soffan, framför tv:n och bara njuta och slappa lite... Vi har ju trots allt varit uppe sen 5.20 imorse och sedan varit på träff med "mammagruppen" där det inte var lugnt en sekund.

Men istället fick det bli bus, underhållande av övertrött Alma och ett halvt öga över för tv:n. Så det kan gå! 

I veckan har jag varit i Varberg på utvecklingsdagar med jobbet. Kul och givande! Föreläsning, utbildning, grillning, tjöt, skratt och slutligen ett studiebesök på "Kom i Kapp". Hur häftigt ställe som helst! Vi fick prova en massa hjälpmedel och avslappnings-ting. 

En musiksäng där du kände vibrationerna från basen i musiken i hela madrassen, ett bollhav med ljusa, lysande bollar, en vattensäng med vågskvalpningar, gungor, en madrass-vagga och olika former av sitt-puffar, boll-täcken och boll-väst. Hur coola och smarta grejer som helst! De har även mycket leksaker för barn som fyller olika funktioner... Jag hade kunnat köpa mängder! 
Nä, nu ska jag sova... Intill mitt snusande lilla hjärtegryn! Natti 

Föräldraledigt igen

Kategori: Allmänt

Då har vi kommit till maj då. Tjof bara så var april över! 

I onsdags jobbade jag mitt sista pass på 4 månader. Ska bli otroligt mysigt att vara hemma med Almisen nu! 

Vi firade Valborg med Sabina,Pär och Nellie. Alma spanade in kortegen i stan för första gången... 

Sen grillade vi, drack lite öl och vin och spelade kort. Mysigt! 

I torsdags var jag mamma och Alma hos Mimmi och åt. Alma var duktig och satt på en vanlig stol och åt. Ha ha! 
Idag har jag haft en jättebusig Alma här hemma. Hon ska upp på stolar, välter stolar, slänger grejer på katterna och pillar på ALLT som hon inte får! 


Idag, när jag försökte få henne att sova, hade hon fullt upp med att försöka stoppa nappen i Sigrids mun, slänga filten över henne och försöka få henne att leka titt-ut. 

Stackars kissekattar, va dom får stå ut med! Ha ha!