sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Intensivt

Kategori: Allmänt

Lite sömn, mycket jobb, fläng och saker som ska göras. 

Alma sover dåligt, verkar vara en förkylning på gång. Samtidigt har vi hållit på att försöka få henne att sova i sin egna säng. Inte helt enkelt, men vi får kämpa vidare för jag och min kropp orkar inte dela säng med en stökig liten ettårig som knör ut en ur sängen... Så! Nu får det vara färdigt med gnällandet. 

Egentligen skulle jag redan gått på helgledigt nu, men jag ska hoppa in och jobba både imorgon kväll och en stund på lördag. Men det går fint, tycker ju ändå om mitt jobb. Resten av min lediga tid tänker jag ägna åt min underbara Alma ❤ 


Just nu är kissekatten som hon fick av Sabina när hon var nyfödd väldigt poppis. Hon gosar in sig i den och sen suger hon lite på nosen... Ha ha! 

Nä nu får jag runda av här för jag har en kelsjuk katt här som buffar mig i ansiktet  

Kalas och söndagsmys

Kategori: Allmänt

Vill börja med att säga grattis till Saboneee och Pärry som blev föräldrar till en söt liten tös i torsdagskväll. Nellie ❤ Så himla söt! 

I helgen har vi firat mamma som fyllde år. Alma höll låda hela kvällen och var övertrött som bara den sen när vi kom hem och det var dags att sova. Underbart! Det blev en mysig kväll med tacos, kladdkaka, gotta och lite bärs. 

Idag har Alma handtvättat sina kläder i badbaljan. Hon gick ut till tvättkorgen, plockade upp sina kläder och gick in till badbaljan och slängde i kläderna. En riktig busa är vad hon är! 


I fredags kröp hon in i skafferiet och röjde ur ordentligt! 
Nu har vi haft söndagsmys i soffan, kikat tv och ätit korv med bröd. Alma trivdes som fisken i vattnet... 


Uppdatering från kryssarna

Kategori: Allmänt

Nu sitter vi iland på viking Line-terminalen och väntar på att få gå ombord igen. Så dåligt ordnat att man måste packa ihop, checka ut och gå i land fast man ska kryssa vidare... Många är irriterade över detta... Och fiket vi sitter i har inga rättigheter så vi får nöja oss med fika... 

Vi hade rolig igår. Men, vi var trötta så vi drog oss till hytten redan vid 00... Imorse åt vi go frukostbuffe och sedan blev det underhållning i Fun club. 

Ikväll ska vi dansa liter mer... 
Vinprovning i bussen

Kategori: Allmänt

Vi är på väg! Just nu har vi vinprovning i bussen... Långt ifrån en vanlig måndag! Efter jobb kommer galej!

Kategori: Allmänt

Har jobbat hela helgen och nu är det ledigt fram till torsdag. Sitter i bilen nu med mamsen och Lippe, på väg till Vara. Där ska vi möta upp några "dansvänner" och åka vidare mot Stockholm, Cinderella och "Dansbandsveckan" som drog igång igår. 

Det blir 2 dygn på böljan den blå med massor av dans! Ska bli kul! Kändes dock jobbigt att åka ifrån Niklas och Almisen :( Är ju inte ifrån varann särskilt ofta nu för tiden och jag har aldrig varit ifrån Alma mer än ett dygn! Nu känns det väl ännu längre med eftersom jag jobbat hela helgen... Men tur att mitt hjärta kom och hälsade på och busade lite på mammas jobb igår. Det roligaste var mat-pärmen med pictogrambilder! De skulle slitas loss från kardborrebanden minsann... 

Hoppas mina godingar får mysiga dagar tillsammans där hemma. Längtar redan efter er! 

Återkommer med en uppdatering lite senare... 

Allergisk reaktion

Kategori: Allmänt

Imorse vaknade Alma redan 5.30. Hon hade fullt utav röda utslag över hela kroppen. Vissa såg ut som myggbett, andra var bara små prickar och rodnad. Och de kliade! I nacken hade hon kliat sig så att det blivit rivmärken. 

Vid första anblicken blev vi jätteoroliga, men med tanke på att hon inte hade feber eller påverkad andning, var pigg och åt som vanligt så blev vi lite lugnare. 


Det fick bli ett besök på vårdcentralen där det konstaterades att det var en allergisk reaktion. Det gick inte att säga vad den berodde på, men vi är till 99% säkra på att hon inte fått i sig varken mjölk eller ägg. Och hade hon fått det så känns reaktionen för stor då hon inte är så jätteallergisk. 

Hon fick kortison på vårdcentralenoch allergimedicin utskrivet. Hoppas att det försvinner fort nu! Stackars älsklingen! 

Alma 1 år

Kategori: Allmänt

Herregud va det har gått fort! Igår fyllde våran älskade lilla Alma redan 1 år! 

Det har varit det bästa året i hela mitt liv!  Är så lycklig och glad över att få vara din mamma och ha dig i mitt liv, Almisen. Du är bäst! Goa, roliga, charmiga, underbara, busiga du! 

Hade kalas igår. Åh det blev så lyckat och bra. Tack alla goa för att ni kom och ville dela denna dagen med oss och Alma. Tack för alla jättefina presenter!!! 


Det var roligt med presenter! Kul att riva papper och stoppa ner handen i kartongerna... Specialtårta till Alma utan mjölk och ägg. Men, det smakade inge vidare tyckte hon... 


Söta små möss gjorda av chokladbolls-smet, smarties, strössel och kolasnören. 
Förra årets kämpande

Kategori: Allmänt

För exakt ett år sedan var värkarna igång. Jag var hos mamma, hade värkar allt oftare och fostervatten hade börjat läcka. 

Det blev färd hem, packande av BB-väskan och förberedelser. Niklas fick avbryta sitt nattpass och komma hem för att räkna minuter mellan värkarna och hålla mig i handen. 

Det blev en natt med ytterst lite sömn! Åh tänk om vi bara visste vilken söt liten filur som låg där i min mage och väntade! 

Vab-vecka

Kategori: Allmänt

Ja våran vecka började inte på topp! Niklas blev dålig på söndagskvällen. Började spy och kände sig allmänt hängig. Så, det fick bli vab för mig både måndagen och tisdagen. Så nu har jag vabbat för första gången!


I onsdags fick det bli ett besök på vårdcentralen för Niklas. På tiden att kolla upp den alltför ofta krånglande magen. Det togs en massa prover och i väntan på provsvaren som kommer nu i början av veckan så provar han att äta laktosfritt. 

I torsdags hälsade vi på Mimmi. Alma är ju som vanligt oerhört fascinerad av hennes rollistor och ska alltid åka på den. Det nya nu är också att hoppa ner från den... Knasunge! I fredags var vi hos Ida, Leon och Ludvig på fika, lek och bus. Jannica, Astrid och Elsa var också med. Alma röjde runt bland leksakerna ordentligt. Leksaksspisen var riktigt spännande! Och nog hittade hon en ny kompis i Ludvig... 

I fredagskväll var mamma och Erri gulliga och passade Alma medan jag och Niklas fick lite egentid. Det blev bio- "Hundraåringen". Riktigt bra film!
Och det var mysigt att hitta på nåt bara vi två!