sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Jul jul strålande jul

Kategori: Allmänt

Ja då kom den, var den och passerade. Julafton! Lika mysigt varje år, lika skönt när den är över. På nåt vis. 

Uppesittarkvällen tillbringades i Sandared hos pappa och Nina. 3-rätters och Bingolotto, mysigt! 

Alma var dock inte helt återställd så hon var trött och ledsen emellanåt. På vårdcentralen i måndags lyssnade läkaren på hennes lungor och tyckte inte att det lät helt bra, men eftersom sänkan bara låg på 48 så kunde han utesluta lunginflammation iaf. Skönt! Men han tyckte vi skulle komma tillbaka dagen efter om hon inte var bättre eller om hon blev sämre. Lyckligtvis var hon feberfri och piggare. Nu är det den envetna hostan kvar och lite snuva... 


Julaftonen började med julfrukost hemma hos oss. Jag gick upp tidigt och fixade i ordning frukost, tände ljus, stoppade julklapp i julstrumpan och la klapparna under granen. Sen väckte jag Niklas och vid 7.30 kom Erika, Emil och mamma. Alma sov så gott så vi lät henne sova vidare... Vi andra mumsade i oss gröt och skinkmacka i godan ro. Alma vaknade inte förrän efter 9.39.. 


Tomten fick komma tidigt till oss i år. Han hade ju så fasligt mycket att göra en dag som denna. "God jul" sa Alma när tomten knackade på dörren och hon öppnade. Ha ha! Inte det minsta rädd! 


Sen hade vi en jättemysig dag och kväll med julmat, julklappsutdelning, Kalle anka och julklappsspelet. 

Lilla Almisen

Kategori: Allmänt

Våran Almis är sjuk igen. Riktigt dålig! Hög feber, snuva och hosta med slemkräkningar. Och en flämtande andning som får mig jättenervös! Det gör så ont i mitt mammahjärtat att se henne så här... 


Ringde vårdcentralen innan eftersom vi är inne på 4:edagen nu. Ville egentligen bara rådfråga om andningen, men hon tyckte vi skulle komma ner i eftermiddag. Känns skönt att få det uppkollat innan alla helgdagar faktiskt... 


Luciamorgon och pepparkaksbak

Kategori: Allmänt

Vilken otroligt mysig och härlig helg vi haft! Inget planerat, ingen stress, massa tid tillsammans och tid till att bara vara hemma. Mer sånt! 


I lördags gick vi upp tidigt, dukade uppen rejäl frukost med julskinka och massa annat gott, tände ljus och tittade på lucia på tv:n. Efter det blev det peoparkaks-och bullbak. Mums... Eller iaf med bullar. Tycker aldrig att de hemmagjorda pepparkakorna blir varken fina eller goda, men det är ett måste för känslans skull! 
Efter 12 sov vi redan en lur alla tre. Haha! Helt slut! Prickar & utslag

Kategori: Allmänt

Vi hann med typ 3-4 dagar på dagis innan det var dags igen! Det är vi och Vab:en... 

I fredags började Alma få utslag på låren. Vi tänkte inte så mycket på det i och med alla utslag och allergier vi kämpat med förut. Men så plötsligt i söndags, när vi satt på ikea, såg jag en prick på hakan. Jag och Niklas befarade ganska snabbt vattenkoppor! Det så precis ut som en liten koppa. Det började ploppa upp fler och fler, dock inte som koppor, utan som små knottror. 

När vi kom hem och tig av henne kläderna var det rött och knottrigt över hela henne! På måndagen såg det ännu värre ut! Jag googlade på alla möjliga utslag, men hittade inget jag tyckte stämde överens... Och hon var inte påverkad i övrigt, utan pigg och glad.
I tisdags ringde Niklas vårdcentralen, som till en början helst inte ville ha dit henne. Tre (!) läkare och en sköterska tittade på henne, men ingen kunde säkert säga vad det var. Svinkoppor? Matallergi? Vattenkoppor? Höstblåsor? Nope! Inget stämde... Det slutgiltiga blev: troligen en infektion som satt sig/visar sig i/genom huden. Inte gå till dagis, inte träffa andra barn pga den möjliga smittorisken. Hålla god hygien och börja med penicillin om det inte blivit bättre inom ett par dagar. 

Happ. Så var det med det. Jag tyckte det kändes olustigt att inte veta vad det var och vad det var vi möjligen skulle behandla med penicillin. Men sen började utslagen och prickarna blekna. Nu är det bara ljusa knottror kvar på låren och några rödare prickar i ansiktet, runt munnen. 


Alma missade i och med detta sitt första lussefirande på dagis, men vi har pyntat och myst här hemma istället. Nya tag nästa år! 


Mammas snutta! Nya tag och vardagsrutiner

Kategori: Allmänt

Ja nu äntligen är Almisen frisk igen så idag var det dags för dagis. Finns en släng av hosta kvar, men inte alls så farligt... 

Kändes riktigt konstigt att vara tillbaka på jobbet idag. Som om jag varit borta i flera veckor... Men det är väl så det blir när frånvaron inte är planerad. 

I torsdags bakade jag och Alma bullar. Till Almas stoooora förtjusning! 


I fredags blev det lite julpyssel efter en utflykt till skogen med mamma och Alma. Kallt som sjutton! 

Det finns ju så mycket man vill göra, men så lite tid! Fick iaf målat våra kösmöbler i helgen. Använde Chalkpaint och är mycket nöjd! 


Niklas målade 2 fondväggar, pappa var här och satte upp och flyttade lampor och tallrikshyllan är äntligen lagad. Ska greja imorgon efter jobbet så jag återkommer med fler bilder då...