sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Första dagisveckan

Kategori: Allmänt

Ja då var inskolningsveckan över. Jösses, jag var helt slut på dagarna efter att vi varit på dagis. Det tar på krafterna minsann! 

Alma har vaknat sist av oss på morgnarna... Sovit som en stock! På dagis har det gått bra! Alma har dock inte varit så intresserad av att äta och när vi skulle vara med på vilan första gången så gick hon istället omkring, bläddrade i en bok och pratade högt för sig själv i diverse tonarter - "Maaammaaa, paaappaaa, Nooonnooo, Miiimmiii..." 

Ha ha! Busunge! Efter en halvtimma somnade hon iaf tillslut i min famn... 

Några av de andra barnen har velat sitta i mitt knä emellanåt eller velat hålla mig i handen... Men då är minsann lilla fröken Bernehag där och gapar - "Neeeej!!!" 

I fredags skulle jag provat att lämna henne själv en stund, men oturligt nog så blev Almisen sjuk. Förkyld med feber! Så typiskt. Så synd om Alma... Precis som sist hon hade feber så spydde hon. Så jobbigt att inte kunna hjälpa!! 

Nu mår hon bättre. Snuvan rinner inte längre som en kran och febern börjar avta. Däremot har hon fått hosta istället... Hoppas hon piggar på sig så att vi kan fortsätta inskolningen på måndag... 
Alma dansar på packhuskajen

Kategori: videor

Imorgon smäller det...

Kategori: Allmänt

Dags för inskolning! Riktigt spännande! Nu börjar vardagen igen... Skönt tycker jag! 

Vi fick en händelserik, sista semestervecka trots kiligt väder...

I onsdags åkte jag, Niklas, Alma och mamma ner till Kulturkalaset. Packhuskajen blev det där Streaplers spelade ihop med Elisas. Alma var i himmelriket! Dansade och diggade tills hon stensomnade på min axel... Godingen! 

I torsdags kom Johanna, Fredrik, Kalle och lille Sam från Varberg på besök. Alltid lika roligt att träffas! Det blev ett besök på Leos lekland, vilket var mycket uppskattat av både Kalle och Alma. Vilken energi de har! Vi föräldrar var svettiga och trötta långt innan dom! 

I fredags hälsade vi på familjen Johansson/Lundh i Hökis! Go mat och gött häng! Alma och vi var dock inte riktigt överens om när hon skulle sova vilket resulterade i lite för lite "vuxentid". Vi skulle ju spelat spel! Men så kan det gå! 
Igår var vi redigt trötta här i familjen. Tur att Jannica, Astrid och Elsa fick med oss ut på lite "lekplats-häng" på eftermiddagen. 

I helgen påbörjades även lite striktare kvällsrutiner. Alma har somnat på tok för sent nu under semestern (vem har inte det!!) Igår hade vi en mindre rolig läggningsprocedur. Över en och en halv timmes storgråtande och skrikande. Och usch va det är jobbigt!! Det gör ju så ont i hjärtat att behöva se henne sån... Men sen vet man ju att det är ett måste och att det blir både lättare och bättre. Slutligen somnade hon utmattad bredvid mig i sängen, med tårar utmed kinderna, snorig liten näsa och en flämtande andning... 

Men redan ikväll gick det bättre. Inget skrik eller gråtande. Bara lite motstridig... Ville läsa bok efter bok, låg och pratade länge och skulle sitta upp, inte alls ligga ner. Men inom en halvtimma sov hon gott... I SIN EGNA SÄNG!! 

Taggad för Streaplers

Kategori: videor

Vardagen är på intågande..

Kategori: Allmänt

Snart är årets semester till ända. Dags för rutiner, vardag, måsten och ordning. Känns ganska skönt ändå! 

Om en vecka är vi i full gång med inskolningen för Alma. Spännande, men också lite pirrigt! Ni förstår, de här "mamma-känslorna" om att nån annan ska ta hand om mitt barn, att vi ska vara ifrån varandra så mycket och oron över att hon inte ska trivas... Dom ploppar ständigt upp! 

Nu är jag ju samtidigt väldigt positivt inställd till dagis för Alma. Det kommer passa henne perfekt! Hon får stimulans och aktivering, preeeeciiiis va hon behöver! Våran lilla busunge!