sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Familjen samlad igen

Kategori: Allmänt

Ja nu sitter vi i varsin soffa med ett glas bubbel, tända ljus och med katterna gosandes bredvid oss. Almisen nanar gott efter en dag med massa bus med mormor. Äntligen är vi alla på plats. Jag och pappa körde ett lass idag på dagen. Vi fyllde släpet fullt och bar som tokar. Jag grejade och grejade, allt för att få ordning tills katterna skulle hit. Sen bar Niklas och Björn upp de tunga nu ikväll. Det blev superbra! 

Och kissarna har anpassat sig bra redan. Hittade lådan direkt, har ätit, utforskat, nosat runt och nu ligger de som sagt och myser i soffan. Så glad över att de är här! Som jag saknat dom! Mina kissar!! 


Vatten och bröd

Kategori: Allmänt

Nu har jag och Almisen hunnit sova här i lägenheten 2 nätter. Vi har installerat oss bra och trivs redan toppenbra! Så smidigt att bara bo på ett våningsplan. 
Alma gillar att leka med dörrarna här. Helst ska nån sitta på andra sidan och leka titt-ut på samma gång. 


För övrigt verkar det som att hon har hamnat i en "dålig matperiod" nu. Vill bara ha några enstaka skedar av gröten, knappt en halv burk mat och banan är hon inte så jätteintresserad av längre. Bröd däremot. Det funkar alltid. Så vatten och bröd, det är Almas melodi nu. 
Flytt pågår!

Kategori: Allmänt

Ja herrejösses va vi har hållit på de senaste dagarna! I söndags fyllde vi släpet fullt och körde in till lägenheten. Försöker dela upp det lite då jag och Alma kommer bo i lägenheten lite tidigare än Niklas och kissarna. 

Så idag packade vi min och mammas bil fylla och drog in till lägenheten. Vi har  burit, packat upp, lagt in, diskat, ställt iordning, bäddat och tvättat. Inte undra på att man är lite lätt slutkörd nu... 

Men bra blir det. Och vi har kommit bra i ordning faktiskt. Gardiner, blommor och lampor i alla fönster, sängarna på plats, porslin och möbler på plats i köket och hälften av kläderna i garderoberna. Nu funkar det mer än väl att bo här. Så i natt sover jag och Alma första natten här. Saknar såklart Niklas och kissarna! 

Sjuk

Kategori: Allmänt

Uscha! Igår blev jag däckad av nån slags magsjuka. Ont i magen, spydde, feber och frossa. Niklas fick komma hem tidigare för att ta hand om Alma... 

Det är bland det värsta jag vet, att spy. Idag är det bättre, har inte spytt sen igårkväll. Har sovit i stort sett hela dagen och lyckats pilla i mig lite mat. Men får en sån förbannad magkatarr efter jag ätit. 

Hoppas innerligt att Alma klarar sig. Niklas har dessvärre spytt en gång ikväll, men hoppas att det inte blir mer med det... 


Sovkompisar

Kategori: Allmänt

Sen vi sänkte botten på Almas spjälsäng så har Sigrid plötsligt blivit väldigt angelägen om att sova där i. Och gärna när Alma ligger där. 


Och varje gång jag ska lyfta ur henne därifrån så tycker jag lite synd om henne. Hon vill ju inget illa, vill bara ligga  nära intill ju. Och jag har väldigt svårt att tänka mig att hon skulle göra nåt dumt, men tar ändå det säkra före det osäkra. Alma får bli lite äldre först... 

Men visst är det sött?! <3 

Fredagkväll, vilken härlig kväll..?!

Kategori: Allmänt

Ja tillslut blev det en rätt så bra kväll ändå. Det såg rätt mörkt ut där ett tag.. 

Niklas fick jobba över och var inte hemma innan efter 21.
En skrikande Alma i bilen, hela vägen hem från stan. En tilltagande huvudvärk. Får försöka packa in all mat jag handlat samtidigt som den lilla ledsna måste underhållas. Jag var hungrig som en tok, Alma likaså. Det blev prio Alma - mat, bad och lek och slutligen ett försök till nattning. Det försöket tog en bra stund. 

Men strax innan åtta får jag äntligen ta den där goa duschen, sätta på mig myskläderna, sätta mig i soffan, kika tv, äta och ta en kall öl. Det var ljuvligt! 

Men nu orkar jag inte mer. Har fortfarande huvudvärk och trötthetenhar  gjort sig påmind alltför länge nu. Det är ju en dag imorgon med. Lillskruttan 8 månader

Kategori: Allmänt

Tiden går så vansinnigt fort! 8 månader  har vi redan fått ha vårt lilla charmtroll! Finns ingen bättre än du, Almisen! Du är bäst! 

Tålamodsprövningar

Kategori: Allmänt

Det är dumt att klaga, men det är en lite jobbig period nu. Mitt i flyttkaoset har Alma en tuff period, mormor ligger på sjukhuset, Sigrid vill inte ta sin medicin, Niklas jobbar jättemycket och det är ännu inte klart med uthyrning/försäljning av huset. 1000 tankar, hela tiden! 
Alma vill inte sova. Inte på dagarna, inte på kvällarna. Men när hon väl somnat så sover hon bra. Det är bara "nattnings-processen" som är så in i Norden tuffa och tålamodsprövande. Hoppas att det "bara" är en tand som är på g... 

Igår tog det säkert 1,5 timme, idag en halvtimma, men då sov hon inte mer än en gång på dagen. Hon vänder och vrider sig, är överallt och ingenstans. Sätter sig på knä, kikar upp över kanten och flinar upp sig mer än någonsin. Då är det vääääldigt svårt att hålla sig för skratt! 

Det är så nära att hon reser sig nu så idag fick vi sänka ner sängbotten så hon inte kan trilla ur. 

Havsluft!

Kategori: Allmänt

I söndags behövde jag och Almisen komma hemifrån så vi åkte med mamma till Miriam i Varberg. Det var kanonväder så vi promenerade på strandpromenaden utmed havet... Underbart! 

Alma satt i gräset och fascinerades. Tog några strån och stoppade dom i munnen... 
Igår hade vi en hemmadag. Vi var otroligt synkade igår, jag och Alma. Allt flöt på bra och jag hann få gjort en massa saker medan hon sov riktigt länge ute i vagnen. 
Tvättade 3 maskiner tvätt, slängde alla gamla vissna sommarblommor och diskade ur alla krukor och lådor, bar in utemöblerna, bar in ved, högg till tändved, betalade räkningar och packade 2 flyttlådor till. Kanske inte så konstigt att jag var helt slut igår kväll..? 
Vi hann med en liten promenad också. Måste säga att höstluften är ljuvlig! Man får inte nog!