sandragee

OM ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET SÅ ÄR JAG ODÖDLIG

Då var julen överstökad för i år...

Kategori:

Ja, som man väntat, som man längtat. Som man grejat och donat, pysslat och haft sig. Så är det plötsligt bara över! Redan liksom...

Uppesittarkvällen tillbringades i Sandared hos papsen och Carina. Det bjöds på julbord, Bingolotto, prat, gotta och julklappar. Mycket trevligt! Men vilket busväder det blev! Tog oss en bra stund att komma hem där på natten...

Sen var det ju julafton minsann! Den firades hemma hos oss i sällskap av mamma, mormor, syster och Ioanna. Alldeles lagom! Vi åt en massa god mat, myste till Kalle Anka, spelade julklappsspelet, skrattade och kollade film. En perfekt julafton!

Sen var det som att musten bara gick ut mig! Vi la oss vid 23-tiden på julafton och sedan orkade jag inte upp förrän vid 13 dagen därpå. Och då hade jag egentligen kunnat fortsätta sova ännu längre... Tröttheten har hängt kvar, men jag tror helt enkelt att det är jag som behöver ta det lugnt.

Katterna har varit lika trötta som oss. Ha ha! De har bara tittat upp på oss när vi försökt väcka dom och sedan lagt sig ner för att sova igen.

Julstress!!!

Kategori:

Varför är man alltid ute i sista sekund? Tror alltid att jag har bättre koll och planering än vad jag har. Tidsoptimist är mitt mellannamn...

Har denna vecka haft mer än nånsin att göra. Och då är jag ändå ledig nu. Hur hade detta gått om jag fortfarande jobbat?!

Igår inhandlades i alla fall gran och Bingolotter till uppesittarkvällen som ska spenderas i Sandared hos papsen och Carina. Jag fick bakat lite kanelskorpor och förberedde t.o.m maten tills idag. Well done!

Idag var det dags att inhandla julmaten. Att jag inte slog ihjäl nån inne på Ica Maxi är banne mej ett under. Vart man än stod eller gick så var man ivägen. Och som att inte den upplevelsen var nog så skulle vi ju även till Knalleland. Kommentarer på det är överflödigt... Suck.

Så aldrig mer! Jag lovar mig själv på heder och samvete att aldrig mer vara ute i sista sekund när det gäller julen. Punkt och slut.

Besöket hos barnmorskan i onsdags gick förresten bra. Det visade sig att den lilla rackaren lagt sig ännu längre ner nu och redan har fixerat sig. Hon påtalade återigen att det inte är konstigt att jag haft och har ont, att jag känner ett sånt fruktansvärt tryck nedåt. Ibland är det så illa att jag har svårt att gå och det liksom värker i blåsan. Jätteskum känsla!

Uppe med tuppen!

Kategori:

Ja här är vi redan uppe minsann! En stooor kopp te, frukost, tända ljus och Nyhetsmorgon. Mysigt! Kunde inte sova...

Ska strax dra igång med lite städ och röj här hemma i väntan på mamsen för ännu mera röjande. Nu ska det minsann bli ordning här! Igår fick jag tvättat en himla massa lakan, täcken m.m hemma hos mamsen. Tusen tack!

Idag väntar även besök hos barnmorskan. Som vanligt lika spännande att se hur mycket magen växt, hur den lilla parveln ligger och hur hjärtljuden låter. Som ni kan se på bilden så ligger den helt hejkon bacon nu på morgonen! Nu längtar jag efter våran bebis!!!

Har snart redan varit hemma i 3 dagar, men det känns inget konstigt alls. Mest som långledigt bara. Fick en så fin och stor kopp av min fina kollega, med ett jättegott julte, innan jag slutade. Så gulligt! Och av en brukare fick jag en fin amaryllis och ett sött litet kort! Blev riktigt rörd när han stod där med den i handen, log sitt största leende och sa "God jul och lycka till... Jag vill ge dig denna".

På tal om presenter så fyllde ju Annafiia år i måndags. Eftersom jag jobbade i söndags och hon skulle jobba natten så passade jag på att gömma lite presenter på jobbet. Tilläggas bör väl att hon fullkomligt älskar paket, presenter och överraskningar. Hi hi!

Sista arbetsdagen!

Kategori:

Ja då var den dagen kommen! Sista arbetsdagen innan det är dags att gå hem och vara tjock på riktigt. Nej men det ska bli skönt att få ta det lite lugnt och få ladda batterierna inför det som komma skall. Men det känns konstigt. Jag älskar ju mitt jobb, brukarna och mina kollegor och det är svårt att föreställa sig att jag på närmare ett år inte ska komma hit varje vecka och träffa dom. Vet ju att jag kommer att ha mycket annat att stå i, men de är ju ändå som en andra familj på nåt vis. Det blir en stor social bit som försvinner för ett tag. Men jag ska ju hälsa på dom! Och det ofta! Tror att det är viktigt!

Hemma har vi kommit i ordning ytterligare en del på övervåningen. Golvet är nu lagt och det som fattas är lite färg på lister m.m. Sen är det klart. Mamma var så snäll och hjälpte oss att lyfta kartonger och röja nu när vi båda är halv-invalida. Och vi kunde inte hålla oss - vi monterade ihop spjälsängen! Och den blev sååå fin! Så nu är det mesta fixat inför bebis ankomst, bara ett skötbord, hämta vagnen och lite småfix som återstår.

Åh min lilla Selmis har blivit förkyld! Hon bara nyser och nyser! Och efter varje gång tittar hon på en och jamar lite. Stackars liten! Men det rinner varken från nos eller ögon och då har jag förstått att det inte är nån större fara. Hoppas hon frisknar till snart för jag tycker allt synd om henne...

Och jag tycker det är så tråkigt att all den fina, vita snön som kom nu är på väg att töa bort. Nu ser det ju sådär tråkigt och slaskigt ut. Hoppas innerligt att det kommer en ny omgång innan jul.

Underbara vinterland!

Kategori:

Visst är det mysigt med all snö som kommit? Jag tycker att det lyser upp så! Allt blir dessutom så mycket vackrare och det höjer julstämningen ytterligare.

Nu känner jag att jag nästan fått klart här hemma med julpyntandet. Bara lite granris och julgran som fattas! Fick hem mina nya fina julgardiner till köket igår med. Fina va?

Idag har vi varit hos barnmorskan på kontroll. Allt ser jättebra ut! Jag följer "kurvan" exakt! Det ni! Bebisen är av skötsam sort och ligger nu med huvudet nedåt och har redan placerat sig långt ner med huvudet. "Den här bebisen har i alla fall bestämt sig för hur den ska ta sig ut" sa barnmorskan. Skönt, duktiga lilla bebis! Därför tyckte hon heller inte att det var ett dugg konstigt om det trycker på nedåt som jag känner att det gör. Fick också med oss förlossningsjournalen idag som vi ska ha med oss till BB. Fatta att det drar ihop sig! Ahhh! Skräckblandad förtjusning är nog rätt ord!

För övrigt händer det mycket i magen nu. Det är minsann en liten karate kid som bor där inne! Man ser utanpå magen hur det sparkas. Så otroligt häftigt! Man kan ligga och titta hur länge som helst!

Har kommit in i en bakperiod nu tror jag. I helgen bakade jag och Annafiia godis på jobbet - Bountybollar, trillingnöt och knäck. Mums! Idag fick det bli kondiskakor. Underbart goda! Blir nog lite mer bak till helgen ;)